Föreställningar - Eldshower


Pangea Scenkonst bjuder på sprakande eldshower för alla åldrar och arrangemang. Bakom varje föreställning finns vår berättelse om världen. Genom konsten gestaltas olika dimensioner av livet med hoppet i fokus.

Med magiska kostymer, vackra kroppsmålningar och musik från hela världen uppstår ett gnistrande möte mellan dans, cirkus, teater och eldkonst som inspirerar och fascinerar betraktaren.

För våra artisters säkerhet och publikens trygghet har vi alltid minst en eldvakt på plats för att garantera en säker upplevelse in i sagans värld, bortom det vardagliga.

A Sparkle of Swing


A Sparkle of Swing, en festlig och glad eldföreställning som passar till de flesta evenemang. Upplev tre av våra artister när de dansar och akrobatiserar till härliga swingrytmer i glittriga kostymer och med olika eldredskap!
Tid: ca 10 min
Scenyta: minst 8 x 8 m

Video


Fenix


Fenix är en föreställning som passar utmärkt till jubileumsfirande, invigningsfester och andra evenemang som vill ha det lilla extra. Fågeln Fenix står för odödlighet och i föreställningen hyllas livets olika faser, kreativitet och glädje. 3 artister från Pangea Scenkonst presenterar stolt en stämningsfull show fylld med eld, akrobatik och dans i ett crescendo av ljus och musikaliska rytmer.
Tid: ca 14 min
Scenyta: minst 8 x 8 m

Bilder
Video


Dualitet


En stämningsfull liten show baserat på dans och akrobatik med eld. Numret framförs av två eldartister i vackra kroppsmålningar som gestaltar en lek mellan dualiteten inom oss.
Tid: ca 8 min
Scenyta: minst 5 x 5 m

Bilder
Video


Glödregn


Föreställningen Glödregn är skapad som en hyllning till naturen och skapad för ett valborgsfirande. Genom vackra danser med eld som utförs till stämningsfull musik skapas känslan av en mystisk ceremoni. Eldkonstnärerna använder sig av en mängd olika eldredskap och tekniker med vackra ansiktsmålningar och kostymer vilket därmed skapar en stark upplevelse för publiken.
Tid: ca 8 min
Scenen bör helst vara 11×10 meter och minst 3 meter säkerhets avstånd till publiken.

Bilder
Video


Kali – Förändringens Tid


Genom föreställningen “Kali – Förändringens Tid” gestaltas den inre och yttre konflikten inom oss som avspeglar sig i världen. Gudinnan Kali är den kraft som får oss att möta våra rädslor, som tvingar oss att ta tag i det som vi upplever som obekvämt för att en förändring ska kunna äga rum. Genom dans, akrobatik, teater och eldkonst visas Kalis kraft i olika skepnader. Publiken får uppleva en berättelse som visar oss att det som skrämmer oss mest är det som vi själva har skapat men som vi även har möjligheten att förändra.
Tid: ca 17 min.
Scenstorlek: 5x10m.

Bilder
Video


Eldsjalarnas dans


I föreställningen ”Eldsjalarnas dans” bjuder vi på en kraftfull eldshow genomsyrad av kvinnokraft. Genom konst och kreativitet visar Pangea Scenkonsts kvinnor sin syn pa kvinnornas frigörelse genom historien. Detta uttrycks genom dans, vackra tyger, akrobatik, musik, kroppsmålningar och fantastiska eldredskap. Låt kvinnorna i Pangea Scenkonst ta med publiken på en resa. Åskådarna förförs av vackra rörelser och eldens kraft, ljus och värme genom en berättelse. En historia, som får publiken att stanna upp, andas djupt och njuta av det vi har, och är, just nu.
Tid: ca 12 minuter
Scenutrymme 10×5 m.
Säkerhetsavstånd till publiken 1 meter

Bilder
Video


Alternativa Lucia- och julföreställningar / tåg


Pangea Scenkonst har under flera år skapat alternativa Luciaföreställningar i decembermörkret som lyst upp gator och torg. Gruppen ger sin tolkning till Luciatraditionens budskap på sitt magiska och vackra konstspråk. Hör av er om ni önskar en alternativ tolkning fylld med levande eldar och värme. Till exempel gjordes detta som ett komplement till Malmö Lucia i Folkets Park för Malmö stad år 2012.


Bilder
Video


dot
Vi vill tacka alla våra trogna och fantastiska fotografer och filmare; Cattis Maria Ahlgren | Ulrika Bernhardsson | Behroz Ahmadi | Camilla Rehnstrand | Firas Mukarker | Carlos Gonzalez | Samaneh Roghani | Gabriel Flores Jair | James | Joakim Roos | Ignacio Guajardo

Copyright © 2023 Pangea Scenkonst - All rights reserved

Webpage made by James